nieuws

Nieuwe deuren voor defecte Bergsluis in Rotterdam

infra Premium

Nieuwe deuren voor defecte Bergsluis in Rotterdam

De sluisdeuren van de Bergsluis in Rotterdam worden vervangen. Omdat een van de deuren beschadigd is geraakt, beginnen de werkzaamheden nog deze maand, zo maakt de gemeente Rotterdam bekend.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de deuren pas volgend jaar zouden worden vervangen. Om ervoor te kunnen zorgen dat de nieuwe deuren exact passen, dienen de bestaande sluisdeuren als voorbeeld. Ze worden weggehaald en nagebouwd. Verschillende onderdelen van de oude deuren, zoals de draaipunten en de aansturing van de schuiven, worden opgeknapt en op de nieuwe deuren gezet. Hiervoor is gekozen om duurzaamheid te bevorderen en kosten te besparen. Het werk duurt tot eind van dit jaar.

Reageer op dit artikel