nieuws

Mobiele rijstrooksignalering draait op zonnestroom

infra

Mobiele rijstrooksignalering draait op zonnestroom

Traffic Service Nederland presenteert een mobiele rijstrooksignalering op zonne-energie.

Het bedrijf ontwikkelde de MRS, zoals de voorziening afgekort heet, met Wagenaar Wegbebakening uit Biddinghuizen. Het is een variant op de gangbare uitvoering met een dieselaggregaat. De installatie heeft een zonnedek van 1840 watt. Deze installatie laadt overdag de tien accu’s waarmee de MRS de signaalgevers bedient. Elke accu heeft een capaciteit van 200 ampère-uur. Traffic Service Nederland bereikte met deze ontwikkeling niveau 3 van de CO 2- prestatieladder en ontving er het CO 2-Bewust Certificaat.

De MRS is te gebruiken boven wegen met twee en drie rijstroken. Het systeem werkt volgens het bedrijf uit Oss ook als mobiel routeinformatiepaneel met een full color ledscherm van 48 bij 176 pixels voor drie regels tekst. In die toepassing wordt de giek niet uitgeschoven maar blijven de signaalgevers tegen elkaar staan. De installatie staat op een vrachtwagen met een botskussen.

Reageer op dit artikel