nieuws

Landen moeten infra schone energie maken

infra Premium

Landen moeten infra schone energie maken

Binnen twee jaar moeten alle lidstaten van de Europese Unie plannen maken voor de opbouw van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Daarbij gaat het onder meer om oplaadpunten voor elektrische auto’s en vulstations voor schone brandstoffen als waterstof en aardgas. Dat heeft de Europese Raad van regeringsleiders besloten.

Het doel van de richtlijn is een langetermijnperspectief te creëren voor private en publieke partners om te investeren in dit soort infrastructuur. De richtlijn schrijft ook voor dat er eind 2020 voldoende laadpunten en vulstations moeten zijn opdat elektrische auto’s of auto’s op aardgas eenvoudiger kunnen rondrijden, in ieder geval in stedelijke en suburbane gebieden.

Ook schrijft de richtlijn gebruik van technische standaarden voor waardoor iedereen met dezelfde apparatuur kan laden of tanken.

Reageer op dit artikel