nieuws

EU zet druk op infra voor alternatieve brandstof

infra Premium

EU zet druk op infra voor alternatieve brandstof

De Europese Unie zet forse druk op de aanleg van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Daarover heeft de Europese ministerraad een richtlijn met directe werking aangenomen. Hij wordt van kracht twintig dagen na publicatie die een dezer dagen zal plaatsvinden.

Volgens de richtlijn krijgen de lidstaten twee jaar de tijd om een strategie op te stellen voor de uitrol van alternatieve brandstoffen. Daar hoort ook een tijdschema bij waarbinnen de benodigde infrastructuur aangelegd moet worden. Het betreft laadpunten voor elektrische auto’s en tankstations voor aardgas. Maar ook moet al rekening worden gehouden met ontwikkelingen als waterstof als brandstof. Met de richtlijn wil de EU duidelijkheid scheppen voor investeerders.

Reageer op dit artikel