nieuws

Bouwfoto van de Dag: Onderdoorgang

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Onderdoorgang

Het zal niet eeuwig zo blijven, maar in vakkringen blijft het plaatsen van de onderdoorgang voor de Willem II-straat onder de spoorbaan in Tilburg voorlopig nog even het werk waarbij een voormalig postperron van een eveneens voormalig postkantoor voor een deel instortte.

Perron en kantoor zijn relicten uit de tijd dat er nog veel post werd verstuurd en bezorgd, waarbij de trein een belangrijke rol speelde. In dat perron, op ruim 300 meter van het centraal station van Tilburg, werd een gat gezaagd om een vide te kunnen maken. Daarbij ging iets mis, waardoor zo’n 20 meter betonnen perronplaat neerstortte. De onderdoorgang voor de

Willem II-straat is één van de drie waarmee ProRail de verbinding tussen het noorden en zuiden van Tilburg wil verbeteren.

Reageer op dit artikel