nieuws

Bouw wil leerling, geen werkloze

infra Premium

Veel regelingen van gemeenten om werklozen op bouwprojecten in te zetten, zijn niet zo sociaal als ze lijken. Dat zegt Gert Peek, voorzitter van de Vesin (Vereniging van Samenwerkingsverbanden Infrastructuur Nederland).

Weinigen worden wijzer van het inzetten van langdurig werklozen die niets met de bouw hebben, meent Peek. De bouwer niet en de werkloze niet. “Vooral in de gww-sector betreft het vaak projecten van een paar maanden. In die tijd komt de werkloze soms niet verder dan vegen en koffiezetten. Denk je nou echt dat de aannemer die uit een andere plaats komt, die werkloze na een paar maanden in dienst neemt?” Peek vindt dat praktijkleeringen hoger moeten worden gewaardeerd in social return. “Dat is de ideale manier om leerscholen en samenwerkingsverbanden overeind te houden.”

Lees verder: Bestektekst naar 1000 wethouders 

Reageer op dit artikel