nieuws

Arcadis werkt aan keringen Göteborg

infra

Arcadis werkt aan keringen Göteborg

Arcadis en zijn Zweedse partner Sweco maken een haalbaarheidsplan om Göteborg met twee grote keringen te beschermen tegen hoog water. De opdracht komt van het gemeentebestuur van de Zweedse havenstad.

Eind dit jaar moet inzichtelijk zijn of de plannen in uitvoering kunnen worden genomen. Göteborg heeft regelmatig last van overstromingen. De ene keer komt het water van de zeekant, de andere keer ontsnapt de rivier de Göta uit zijn stedelijke bedding. De beide ingenieursbureaus werken het plan uit om zowel aan de zeezijde als stoomopwaarts in een splitsing van de Göta een krachtige waterkering te maken. De combinatie heeft de opdracht verkregen mede dankzij de omvangrijke werkzaamheden die Arcadis verrichtte in New Orleans.

Reageer op dit artikel