nieuws

Vrachtwagens grootste bedreiging voor asfalt

infra

Vrachtwagens grootste bedreiging voor asfalt

Vrachtwagens zijn de grote uitdaging voor de ontwikkeling van de derde generatie zoab. Het lastige punt is de levensduur van ultrastil asfalt.

Rijkswaterstaat selecteerde vier partijen die de uitdaging uitgaan. De nieuwste soort asfalt is met tussen de 50 en 60 dB op 50 meter van de snelweg superstil te noemen. De wettelijke grens voor maatregelen ligt op 56 dB en daardoor zijn extra maatregelen als geluidschermen in principe onnodig. Bij Diemen zijn onlangs bijvoorbeeld 10 meter hoge schermen geplaatst om de omwonenden tegen de herrie te beschermen. Fijnstof blijft nog wel een probleem langs snelwegen.

Lees hier meer over de proeven met asfalt 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels