nieuws

Kademuren: vervangen of herstellen?

infra

Kademuren: vervangen of herstellen?

Van de kademuren in historische binnensteden verkeren honderden kilometers in matige of slechte staat. Steeds weer is de vraag wat is technisch de beste oplossing is. Herstellen of vernieuwen?

“Vervangen is niet altijd nodig”, zegt Mark Lodema, adviseur en inspecteur bij Nebest en Nebest Duikinspecties in Mijdrecht. Peter den Nijs, directeur-eigenaar van Wareco Ingenieurs in Amstelveen heeft een andere visie. “Bij signalen dat een kademuur kan bezwijken moet hij in zijn geheel worden vervangen.” Als het risicoprofiel tot afkeur leidt is vervangen van de kademuur de enige reële optie, vindt ook Hein van Laar van aannemingsbedrijf Hakkers in Werkendam.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels