nieuws

Witteveen+Bos geeft IJssel bij Kampen ruimte

infra Premium

Witteveen+Bos geeft IJssel bij Kampen ruimte

Witteveen+Bos gaat de plannen uitwerken om de IJssel bij Kampen en Zwolle meer ruimte te geven. Opdrachtgever is combinatie Isala Delta, waarin Boskalis samenwerkt met Van Hattum en Blankevoort.

Ter wille van de waterveiligheid wordt de IJssel vlak voor ze uitmondt in het IJsselmeer over een lengte van 7 kilometer verdiept. Tweede opgave is de aanleg van een nieuwe rivierarm naar het Drontermeer, waardoor Kampen op een eiland komt te liggen. Witteveen+Bos is betrokken bij de dijkontwerpen en levert kennis voor rivierkundige berekeningen. Inbreng geeft het ingenieursbureau ook op het vlak van steenbestortingen, geotechniek en inrichting van het landschap.

Reageer op dit artikel