nieuws

Samenspel bij hijsen waterleiding

infra

Samenspel bij hijsen waterleiding

Een goed hijsplan is één, maar even belangrijk zijn concentratie en samenwerking op de bouwplaats bij het hijsen van een lange waterleiding. Afgelopen weekeinde (en eerder al op 28 augustus) verrichtte Visser & Smit Hanab in opdracht van Rijkswaterstaat in Amsterdam-Zuidoost een boring om de stalen buis van een meter doorsnede 35 meter diep de grond in te brengen.

Op dat punt gaan de leidingen, met lengtes tussen de 600 en 700 meter, onder een tunnelbak door die onderdeel uitmaakt van de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. De operatie is uitgevoerd met assistentie van Koninklijke Saan, die de eerste keer tien en zaterdag negen hijskranen inzette om de waterleidingen precies op de juiste hoogte voor het boorgat te loodsen.

Reageer op dit artikel