nieuws

Heijmans heeft aanpak A12 financieel rond

infra

Heijmans heeft aanpak A12 financieel rond

Heijmans en opdrachtgever Rijkswaterstaat hebben de verbreding en het onderhoud van de A12 Veenendaal-Ede-Grijsoord financieel rond. Het contract werd eind vorige maand getekend.

De snelweg zal worden verbreed van twee keer twee naar twee keer drie rijstroken en zestien jaar worden onderhouden door het bouwconcern. De werkzaamheden starten begin volgend jaar en moeten eind 2016 worden afgerond. De opdracht, een publiek-private samenwerking heeft een waarde van ruim 80 miljoen euro.

De financiering voor het project wordt verstrekt door BNG Bank en KBC. Het eigen vermogen komt van Heijmans Capital, een joint-venture met investeringsmaatschappij 3i Investments Infrastructure voor PPS-projecten.

In juni werd het project al voorlopig gegund aan Heijmans.

Reageer op dit artikel