nieuws

Bruggen onderhanden

infra

Bruggen onderhanden

Keurig ingepakt ondergaan de vier betonnen pijlers van de hefbrug in de Bosscheweg in Tilburg een grote opknapbeurt. Rijkswaterstaat heeft sinds afgelopen zomer voor in totaal elf bruggen over en in het Wilhelminakanaal in Noord-Brabant een uitgebreid onderhouds- en moderniseringsprogramma van de bediensystemen in uitvoering.

Onderdeel daarvan is het werk aan de Bosschebrug. De combinatie Mourik-Istemewa Elektro voert de werkzaamheden uit. De restauratie van de betonnen brugdelen is in handen van Vogel. Tegelijk met de werkzaamheden aan de bruggen wordt ook de Bediencentrale Tilburg gemoderniseerd. Hierdoor kunnen vanaf 2015, naast deze elf kunstwerken nog eens negen bruggen en drie sluizen op afstand worden bediend.

Reageer op dit artikel