nieuws

Waarschuwingssysteem HaskoningDHV voor Ghana

infra Premium

Waarschuwingssysteem HaskoningDHV voor Ghana

Het Afrikaanse land Ghana krijgt een geavanceerd waarschuwingssysteem voor natuurrampen. Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en bureau HKV (water en veiligheid) werken aan het ontwerp.

Elk jaar weer worden in Ghana honderdduizenden mensen bedreigd door regen of droogte. In 2010 kostten overstromingen tientallen levens en raakten 700.000 personen dakloos. Betaald door de Noorse regering gaat een team van HaskoningDHV samen met projectmanagers van de organisatie CREW (veerkracht door vroege waarschuwing) onderzoeken hoe groot de natuurrisico’s zijn op nationaal niveau en in diverse districten. Doel is het maken van een masterplan en de inventarisatie van welke gegevens nodig zijn om op basis van de geografische omstandigheden en modelsimulaties vroegtijdig goede voorspellingen te doen. Opdrachtgever van het in augustus 2015 te voltooien project is ontwikkelingsprogramma UNDP van de Verenigde Naties.

Reageer op dit artikel