nieuws

Strukton past op tunnels Amsterdam

infra Premium

Strukton past op tunnels Amsterdam

Strukton heeft de opdracht gekregen om twee jaar lang de technische installaties van de Piet Heintunnel en Arenatunnel in Amsterdam te onderhouden. De bouwer zal tevens de basis leggen van een systeem om permanent inzicht te hebben in de staat van onderhoud.

De opdracht van de gemeente heeft een waarde van een miljoen euro en wordt mogelijk met een jaar verlengd. Het systeem dat de actuele onderhoudstoestand inzichtelijk maakt, leent zich goed voor een later op de markt te brengen prestatiecontract. Het onderhoud van bijvoorbeeld verkeerslichten, blusinstallaties en ventilatoren kan dan op risico gestuurd plaatsvinden.

Strukton neemt wel vaker het onderhoud van tunnels op zich. Bijvoorbeeld bij de nieuwe dubbeldekstunnel in Maastricht waarin zich bij de eindoplevering 68 verkeerstechnische en tunneltechnische installaties zullen bevinden. 

Reageer op dit artikel