nieuws

Gaasperdammerweg voor 700 miljoen naar consortium

infra

Gaasperdammerweg voor 700 miljoen naar consortium

De A9 tussen Diemen en Holendrecht wordt opgeknapt door een consortium van Ballast Nedam, Fluor, Heijmans en 3i. De publiek-private samenwerkingsopdracht heeft een waarde van 700 miljoen euro.

Het project omvat zowel het ontwerp als de bouw en voor een periode van twintig jaar het beheer en onderhoud. Ook de financiering neemt het consortium op zich. Tot het project behoren de brug over de Gaasp en de aanleg van een drie kilometer lange landtunnel. De vier partners hebben alle een gelijk aandeel in het consortium. Ballast Nedam, Fluor en Heijmans participeren samen met een aandeel van een derde partij in de fase van realisatie en exploitatie.

Het contract met opdrachtgever Rijkswaterstaat wordt getekend in september. Het project A9 Gaasperdammerweg is het derde deel van de grote uitbreiding van de wegverbinding van Schiphol via Amsterdam naar Almere. 

Reageer op dit artikel