nieuws

Fugro bij zoektocht vermist toestel MH370

infra

Fugro bij zoektocht  vermist toestel MH370

Fugro gaat de Australische autoriteiten helpen om het vermiste Maleisische vliegtuig van vlucht MH370 te vinden. Begin maart verdween op mysterieuze wijze het toestel met 239 passagiers aan boord.

De Leidschendamse bodemonderzoekers zetten op hun speurtocht twee schepen in: Equator en Discovery. Sinds juni verricht Equator al verkennend onderzoek in de wateren waar het toestel van Malaisian Airways vermoedelijk terecht is gekomen. Het nieuwe werkgebied van Fugro heeft een oppervlakte van 60.000 vierkante kilometer en is daarmee een derde groter dan Nederland.

Opdrachtgever van Fugro is het Australische bureau van transportveiligheid ATSB. De organisatie krijgt van de Australische overheid 60 miljoen dollar (41,7 miljoen euro) voor het vinden van de MH370. Fugro heeft een jaar de tijd om de wrakstukken te lokaliseren. Indien het vliegtuig eerder gevonden wordt, krijgt het ingenieursbureau naar rato uitbetaald.

Fugro is gespecialiseerd in gedetailleerd bodemonderzoek ten behoeve van oliemaatschappijen, mijnbouwers en kabelleggers. Het bedrijf zet daartoe niet alleen schepen en vliegtuigen in maar ook satellieten. In de zuidelijke wateren van de Indische Oceaan is Fugro een relatief onbekende. De schepen die Fugro inzet zijn uitgerust met vele kilometers lange meetkabels, sonars en onderwatercamera’s. Ook kan zo nodig gebruik gemaakt worden van vehikels die, bestuurd vanaf het schip, tot op grote diepte werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Reageer op dit artikel