nieuws

Bouwen in Tirol

infra Premium

Bouwen in Tirol

Net zoals in Nederland is de bouw in het Oostenrijkse Tirol overal. Een fotoverslag van webredacteur Elke Vijn die net is teruggekomen uit de Tiroler bergen.

Aan de voet van de 674 meter lange Gschnitztalbrücke in Steinach waar ik op vakantie ben om van de frisse berglucht te genieten, krijg ik meteen al twee grote bouwkranen in beeld. Daar wordt een jeugdhotel met allerlei faciliteiten gebouwd. De Gschnitztalbrücke is zo hoog dat de bouwkranen er niet bovenuit komen.

Ook Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, wordt flink door bouwvakkers aangepakt. In 2018 moet daar een compleet nieuwe trambaan in gebruik worden genomen. Daarna wordt vanaf 2018 tot 2020 nog verder gewerkt aan routes van Innsbruck naar de vlakbijgelegen gemeenten Rum en Völs. De totale lengte van het nieuwe tramnet is ruim 15 kilometer. De kosten van het hele infraproject bedragen 392 miljoen euro.

  

In de nauwe straatjes van Innsbruck stuit ik ook al gauw op een gigantische bouwkraan, ingeklemd tussen schilderachtige huizen en winkeltjes. De kraan wordt gebruikt voor de bouwwerkzaamheden aan de Goldener Hirsch, een historisch, zeventiende eeuws monument waarin voorheen een restaurant zat. Straks kun je hier in hartje Innsbruck één-, twee- of drie-kamerappartementen betrekken of een klein bedrijf of winkel starten.

 

Wanneer ik op een dag de kleinere bergdorpjes rond Innsbruck bezoek, kom ik natuurlijk veel landbouwverkeer tegen. Soms boerenwagentjes die tergend langzaam maar tien kilometer per uur rijden! Tijd genoeg dus om een foto te maken van één van de vele bouwplaatsen in Tirol waar aan de Brenner Basistunnel wordt gewerkt. Deze tunnel, waarvan de bouw nog tot 2025 duurt, krijgt een lengte van maar liefst 55 kilometer. Daarmee wordt het de op één na grootste tunnel ter wereld waarin goederen- en personentreinen onder de Brennerpass door zullen razen.

 

Zelfs in de meest afgelegen bergdorpjes waar veel wegen nog onverhard zijn, kom ik bouwvakkers tegen. Een voorbeeld is het dorpje Gschnitz waar ik deze mannen aantref die `s morgens alweer begonnen zijn met kabelwerkzaamheden terwijl de wolken tussen de bergen nog maar net zijn opgetrokken. Te denken dat zij er die dag daarvoor ook al werkten in de stromende regen…

 

Uw XL Foto op Cobouw

Mijn fotoverslag over Bouwen in Tirol zou zo nog wel even door kunnen gaan. Maar graag draag ik het stokje over aan u als lezer. Want mijn vakantie is alweer voorbij… Dus komt u net als ik de bouw veelvuldig tegen tijdens uw vakantie? Aarzel niet en grijp uw fototoestel! Wie weet prijkt uw foto dan wel in één van de zomeredities van Cobouw. Lees hier hoe u mee kunt doen!

Reageer op dit artikel