nieuws

Bilfinger plaatst voor 100 miljoen fundament met geluiddemper

infra

Bilfinger plaatst voor 100 miljoen fundament met geluiddemper

Bilfinger plaatst voor 100 miljoen euro de fundamenten van windpark Sandbank. Gebruik wordt gemaakt van een geluiddemper om de dieren in de Noordzee zo weinig mogelijk te verontrusten.

Bij het plaatsen van de 72 fundamenten 90 kilometer ten westen van het Duitse eiland Sylt zet Bilfinger zijn installatieschip in. Gewerkt wordt tot op een waterdiepte van 34 meter. De funderingspaal krijgt een netvormige mantel van kunststof die precies afgestemd is op de frequenties van het geluid dat ontstaat bij de werkzaamheden en daardoor een sterk geluiddempende werking heeft. Boskalis en VolkerWessels zorgen bij hetzelfde project van Vattenval en Stadtwerke München voor de kabelverbindingen. 

Reageer op dit artikel