nieuws

Belastingproef

infra

Belastingproef

De betonnen Ruijtenschildbrug in het Friese Vierhuis kan een gewicht van 750 ton dragen. Een belastingproef van de TU Delft wijst dat uit.

Universiteitsmedewerkers testten de brug een week lang met verschillende gewichten, die met hulp van een zware Mammoet-kraan werden geplaatst. Met behulp van sensoren aan de onderzijde van de brug kon de maximale draagkracht worden gemeten. De informatie uit de proef wordt gebruikt om de veiligheid van andere betonnen bruggen in Nederland te controleren.

Gevaar voor instorten was er niet, omdat de test stopte op het moment dat er kleine scheurtjes in het beton kwamen. De Ruijtenschildbrug wordt gesloopt en tot 2,60 meter verhoogd. Aannemerscombinatie De Boer & De Groot – Reef Infra bouwt de nieuwe brug in twee delen.

Reageer op dit artikel