nieuws

Viaduct met veel natte knopen

infra

Viaduct met veel natte knopen

Vlechters van Groko uit Nijmegen, onderaannemer van Van der Horst Holding in Varik, voeren de wapening uit voor een viaduct over de Terheijdenseweg in Breda.

“Door de keuze voor HKO-liggers van Haitsma hebben we veel natte knopen boven de ondersteuningen”, legt een woordvoerder van Van der Horst Holding uit. “De liggers hebben een korte overspanning; ze hangen tussen de landhoofden en vijf rijen van telkens vier ronde stalen kolommen. Na het vlechten storten we beton C28/35 met een maximale korrelgrootte van 16 millimeter. De constructie is niet ons ontwerp; zelf zouden we het hele dek in het werk storten en naderhand voorspannen.” Het viaduct krijgt twee busstroken en is bestemd voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) van het nieuwe station Breda naar Oosterhout.

Reageer op dit artikel