nieuws

Kabelinstallatieklus voor Boskalis en VolkerWessels

infra Premium

Kabelinstallatieklus voor Boskalis en VolkerWessels

VSMC, het gezamenlijke kabelinstallatiebedrijf van Boskalis en VolkerWessels gaat voor het offshore windmolenpark Dudgeon de elektriciteitskabels aanleggen. Met de opdracht van het Noorse Statoil en Statkraft is een bedrag gemoeid van 110 miljoen euro.

In 2015 zal VSMC starten met de horizontaal gestuurde boringen van 1,1 kilometer voor de installatie van twee 42 kilometer lange stroomkabels die het offshore windmolenpark met het vasteland moeten verbinden. De onderneming is verder verantwoordelijk voor het ontwerpen, leveren, installeren, aansluiten en testen van 67 stroomkabels tussen de windturbines met een totale lengte van ongeveer 100 kilometer.

Dudgeon ligt 32 kilometer uit de kust in de Noordzee, ter hoogte van het Britse Noord Norfolk.

Reageer op dit artikel