nieuws

Explosief

infra

Explosief

De veerstoep aan de Nederrijn bij Randwijk, waar de pont naar Wageningen aanlegt, zag er wel erg versleten uit, vond de gemeente Wageningen als eigenaar van wat het Lexkesveer heet. Aannemingsbedrijf G. van der Ven uit Brakel kreeg opdracht de oude veerstoep onder handen te nemen.

Bij dat werk dook een mortiergranaat uit de Tweede Wereldoorlog op. “Met een gepantserde wiellader zoeken we in het puin dat we al hadden afgevoerd naar eventuele explosieven”, zegt projectleider Martin den Otter. Volgende week controleert de aannemer met een gepantserde graafmachine of er nog meer oorlogstuig zit in de grond onder de oude veerstoep. De machine is eigendom van het bedrijf en heeft een explosiebestendige cabine met 30 millimeter dik glas.

Reageer op dit artikel