nieuws

Consortium en Rijkswaterstaat ruziën over Waalbrug

infra

Consortium en Rijkswaterstaat ruziën over Waalbrug

Ballast Nedam en Strukton en Rijkswaterstaat zijn het niet eens over de renovatie van de Waalbrug. “De brug reageert anders dan in de tenderfase door de opdrachtgever is voorspeld”, zegt directeur Robert Bos van Strukton Civiel Projecten.

De discussie tussen het consortium CVB en de opdrachtgever concentreert zich op het vervangen van de vier tuien van het één kilometer lange en 40 meter brede kunstwerk in de A50. Volgens de aannemers blijken de berekeningen waar Rijkswaterstaat in eerste instantie vanuit ging bij nader inzien niet te kloppen. Het zou onbekend zijn welke kracht de brug nog heeft als de kabels een voor een worden vervangen.

Inmiddels zijn nieuwe berekeningen gemaakt. De bouwers willen echter pas met het vervangen van de tuien beginnen als de opdrachtgever de verantwoordelijkheid voor de brug op zich neemt.

Reageer op dit artikel