nieuws

Verhoging Hoornbrug Rijswijk uitgesteld na vonnis rechter

infra

Verhoging Hoornbrug Rijswijk uitgesteld na vonnis rechter

BAM kan alsnog meedingen naar het project verhoging Hoornbrug. De gemeente Rijswijk trekt de lopende aanbesteding van het werk in en zal een nieuwe aanbesteding uitschrijven.

Het besluit van de gemeente volgt op een vernietigende uitspraak van de rechter. De Haagse rechtbank bepaalde eind vorige maand dat Rijswijk het project niet mag gunnen aan de bouwcombinatie van Strabag en Van Gelder omdat de bedrijven in hun offerte geschoven hadden met kostenposten. Op die manier zouden ze het door de gemeente ingestelde plafondbedrag voor een deel van het project hebben willen omzeilen.

BAM schreef niet in juist vanwege het plafondbedrag van 12,1 miljoen euro. De aannemer vond dat de Hoornbrug voor dat geld niet verhoogd kon worden. Toen het Bunnikse bouwbedrijf ontdekte dat andere inschrijvers een inschrijftruc hadden uitgehaald, spande het een kort geding aan tegen Rijswijk.

Reageer op dit artikel