nieuws

Bruggenbouwers van de toekomst

infra

Mozafar Said (projectmanager bij Projectmanagement en Engineering (PME) van Stadsontwikkeling Rotterdam), Leentje Volker(secretaris van het Opdrachtgeversforum in de bouw en universitair docent aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft), Albert Martinus (bestuurslid MKB Infra en directeur Lindeloof) en Maarten Krijger(business development bij XKP visual engineers) namen onlangs op initiatief van InfraTech deel aan een rondetafelgesprek.

Centraal stonden de volgende vragen:

Wat  maakt de infrasector zo krachtig?

Hoe toekomstbestendig is de infrasector?

Hoe kan de sector werken aan vernieuwing en vooruitgang?

Volgens Mozafar Said draait het bij infrastructuur om bereikbaarheid en verbinding. “Vergeleken met andere landen heeft het dichtbevolkte Nederland een uitstekende infrastructuur.”

Albert Martinus stelt dat publieke en private partijen in de infrasector slimmer en efficiënter moeten samenwerken. “De MKB-gedachte hierbij is om in een ketensamenwerkingsverband een evenwichtige marktwerking te creëren.”

Leentje  Volker denkt dat de komende jaren de nadruk ligt op hergebruik en transformatie in de bebouwde omgeving. “De herontwikkeling van havens, bijvoorbeeld, zal gepaard gaan met nog betere en slimme oplossingen”.

Zelfs de crisis heeft zijn voordelen. Maarten Krijger stelt vast dat de crisis een springplank is voor slimme oplossingen die een beroep doet op de creativiteit en professionaliteit van ingenieurs. “Herontwikkeling is immers veel lastiger dan iets nieuws bouwen in een lege polder”, aldus Krijger.

Klik hier voor een volledige weergave van het rondetafelgesprek

Reageer op dit artikel