nieuws

Scheepmakerswoningen

infra Premium

Scheepmakerswoningen

In Haarlem komt bij molen De Adriaan aan het Spaarne de nieuwe wijk Scheepmakerskwartier. Het plan voorziet in zeventig woningen naar een ontwerp van Inbo Architecten uit Amsterdam, een autovrije kade, havenvoorzieningen en een passantenhaven naast De Adriaan.

Aannemer Dura Vermeer voert voor ontwikkelaar De Principaal de eerste fase uit op het Cavex-terrein, genoemd naar de fabrikant van tandheelkundige benodigdheden die er eerder huisde. De eerste fase levert 45 woningen op en twee kleinschalige complexen met in totaal 25 appartementen. De provincie Noord-Holland betaalt mee aan de havenvoorzieningen.

De aanleg van de autovrije kade is verdeeld over fase één en twee. Wanneer de tweede fase begint is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel