nieuws

Nauwkeuriger inspectiemethode voor bepalen rioolsterkte

infra

Nauwkeuriger inspectiemethode voor bepalen rioolsterkte

Kijken hoe een rioolbuis erbij ligt en weten wanneer die is gelegd, geven weinig betrouwbare informatie over de reststerkte van zo’n leiding wanneer die blootstaat aan zware aantasting. Een nieuwe inspectiemethode helpt de zwakke plekken van een buis goed te bepalen.

De methode staat in het promotie-onderzoek dat Nikola Stanic met Wouter van Riel uitvoert aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft. Hij hoopt de resultaten en het proefschrift eind volgend jaar te kunnen presenteren.

Voorafgaand aan de presentatie van het proefschrift blijkt onder meer dat de analyse van boorkernen voor verbetering vatbaar is. Bij de analyse van boorkernen moet uit de dikte en de sterkte van het materiaal de sterkte van de hele buis zijn af te leiden. Dat zou kunnen door de meetwaarden van in proeven kapotgedrukte buizen te vergelijken met de gemeten sterkte van de buizen.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de nauwkeuriger inspectiemethode voor het bepalen van rioolsterkte

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels