nieuws

Meer ruimte voor ‘brede schouders’ in Rotterdam

infra

Het nieuwe college van Rotterdam wil meer kapitaalkrachtige inwoners vasthouden en daarvoor onder meer nabij het centrum een aantrekkelijk woonmilieu creëeren voor hoger opgeleide Rotterdammers.

Daarnaast wil Rotterdam minder sociale huurwoningen, meer kindvriendelijke wijken, een studentenkwartier, meer woningen in het centrum en een nieuwe plintenaanpak. Bovendien wil het college van Leefbaar Rotterdam, CDA en D66 ruimte voor corporaties om boven het sociale segment te kunnen bouwen. Het college zegt de leegstand in de stad te willen aanpakken door middel van verlaging van de bouwleges, een leegstandloket en de kluswoningen. De stad moet leefbaarder worden met meer groen en het opknappen van de Binnenrotte.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels