nieuws

Amsterdam presenteert eigen tunnelstandaard

infra

Amsterdam presenteert eigen tunnelstandaard

Amsterdam heeft een eigen tunnelstandaard ontwikkeld die naast de landelijke tunnelstandaard fungeert. Versie 2.0 draait inmiddels en zou de blauwdruk kunnen worden voor alle provinciale en stads- en spoortunnels.

Bovendien wil de stad uiterlijk 2016 alle tunnelcontracten bundelen. Tijdens het Nationale Tunnelcongres presenteerde de hoofdstad gisteren haar eigen tunnelstandaard. Het vreemde is namelijk dat de nieuwe Tunnelstandaard, die sinds vorig jaar zomer van kracht is, van alles voorschrijft voor nieuwe Rijkstunnels, maar niet van toepassing is voor tunnels van andere opdachtgevers en ook weinig regelt voor renovaties. Een punt van zorg dat breed leeft onder tunnelexperts want in 2019 moeten alle tunnels aan de nieuwste Europese veiligheidseisen voldoen.

Reageer op dit artikel