nieuws

Water via een andere weg

infra Premium

Water via een andere weg

Zes gestuurde boringen zijn nodig om de waterleiding van Vitens in Friesland te verplaatsen. Ze krijgen een nieuwe plek, omdat het verkeersplein van Joure wordt omgebouwd tot een ongelijkvloerse kruising.

De bestaande waterleidingen kunnen de druk van de nieuwe weg niet aan. BAM Infra Techniek Noordoost boort met een 80-tonsmachine de leidingen onder het nieuwe tracé over 150 tot 290 meter. De transportleidingen van polyethyleen variëren in diameter van 355 tot 710 millimeter. Ze verbinden drinkwaterproductiebedrijf Spannenburg in het zuidwesten naar het noordelijk deel van het voorzieningsgebied rond Leeuwarden. De transportleiding loopt precies onder het nieuwe verkeersknooppunt, dat de kruising van A6 en A7 vormt en voor 70 miljoen euro wordt aangelegd.

Reageer op dit artikel