nieuws

Reef maakt asfalt stil en reflecterend

infra

Reef maakt asfalt stil en reflecterend

Reef Infra combineert geluidreducerend en reflecterend asfalt in één product: Deciville. Dat is voor het eerst toegepast op de Hoofdstraat in Overdinkel. Noorse steenslag van het type Reflexing White geeft het asfaltmengsel zijn reflecterende eigenschappen.

Holle ruimten in de deklaag dempen het geluid van banden op het wegdek. De samenstelling van het mengsel bepaalt of en hoeveel holle ruimten er in het asfalt ontstaan. Gemodificeerde bitumen zorgen voor een dusdanig sterke binding tussen de steenslag dat de holtes door de jaren heen behouden blijven. De verwerking van het ‘combi-asfalt’ wijkt niet af van meer conventionele mengsels. De rijtechnische eigenschappen doen aan die van ZOAB denken.

Reageer op dit artikel