nieuws

Pompgebouw

infra

Pompgebouw

Teuben uit Oosterhout plaatst voor plaatsgenoot Martens Prefab Beton een pompgebouw in de polder Noordwaard nabij Werkendam. Opdrachtgever is GMB Civiel uit Opheusden.

Het gebouw is er één van de dertien die dit project telt: twaalf landbouwpoldergemalen en één dijkringgemaal. Vopo Pompen- en Machinefabriek uit De Rijp richt de gebouwen werktuigbouwkundig en elektrotechnisch in. Het programma Ruimte voor de Rivier merkt de Noordwaard aan als doorstroomgebied dat over een lengte van 10 kilometer en een breedte van 4,5 kilometer wordt ontpolderd. Agrarisch gebied verandert daardoor deels in natuur- en recreatiegebied. Het uiteindelijke doel van deze gebiedsontwikkeling is een waterstanddaling bij Gorinchem van 30 centimeter in geval van hoogwater.

Reageer op dit artikel