nieuws

Dilatatievoeg in landhoofd

infra

Dilatatievoeg in landhoofd

Zeventig betonkolommen van 1 meter lengte worden uit het landhoofd van de Rodetorenbrug in Zwolle geboord. Albert Kamminga (l) en Michiel Jongbloed van Betonboorbedrijf K. Wijma uit Drachten maken over de hele breedte een snede, waardoor een dilatatievoeg ontstaat die de werking van de brug kan opvangen.

De voeg wordt aan de zijde van het Maagjesbolwerk aangebracht. Onderzoek van een architect-constructeur wees uit dat aan de andere zijde geen problemen waren. Een tijdelijke constructie onder de brug moet de vervorming door temperatuurschommelingen terugdringen. Met de maatregel wordt het dek zo recht mogelijk getrokken. De gemeente wil de nieuwe situatie een aantal weken monitoren. Als de maatregelen effect hebben, wordt de tijdelijke constructie door een definitieve versie vervangen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels