nieuws

“Rechtszaak is altijd waardeloos”

infra Premium

“Rechtszaak is altijd waardeloos”

Bij Best Value Procurement-projecten gaat de opdrachtgever op zoek naar de hoogste waarde voor de laagste prijs. “Maar dat maakt een beoordeling niet subjectief”, is de stellige overtuiging van Wiebe Witteveen, inkoopmanager bij Rijkswaterstaat en leider van het kernteam BVP.

Dat de aanbesteding van de Westfrisiaweg nu ontaardt in een rechtszaak is eerder de uitzondering dan de regel. Voor zover na te gaan is slechts een rechtszaak aangespannen in de afgelopen jaren dat honderden BVP-projecten op de markt zijn gezet. Alleen bij de gunning van de Zuid Willemsvaart stapte een van de afvallers naar de rechter omdat hij het niet eens was met zijn beoordeling. Opdrachtgever Rijkswaterstaat werd toen in het gelijk gesteld.

Reageer op dit artikel