nieuws

Pech met vijzelen brug

infra Premium

Pech met vijzelen brug

Aannemingsbedrijf Van Spijker Infrabouw uit Meppel kreeg in de nacht van maandag op dinsdag pech met het vijzelen van de Moreelsebrug in Utrecht.

De constructie dreigde zijwaarts weg te lopen. Daarom zijn extra vijzels aan de zijkant ingezet. De noodvoorziening op de brug was al afgebroken, zodat voetgangers en fietsers gisterochtend honderden meters moesten omlopen en -rijden.

De Moreelsebrug is de eerste van vier bruggen over de Catharijnesingel. In het verleden is het water van de singel vervangen door een verdiepte autosnelweg. De gemeente Utrecht heeft echter besloten dat de singel weer terug moet keren. Van Spijker Infrabouw kon de tunnelbak als voorbouwlocatie gebruiken. Advies- en ingenieursbureau Movares heeft de constructie ontworpen en begeleidt de uitvoering.

Reageer op dit artikel