nieuws

Nederland voorbeeld wateraanpak

infra Premium

Sinds 2002 is de Europese Unie geteisterd door 363 overstromingen. Daarbij is in totaal voor 150 miljard schade aangericht. Gemiddeld betekent dat 360 miljoen per overstroming. Hoog tijd om maatregelen te nemen.

Die zijn kosteneffectief. En als dan ook nog het Nederlandse voorbeeld Ruimte voor de Rivier wordt gevolgd, is de opbrengst nog hoger.

Bij gebrek aan maatregelen tegen zeespiegelstijging dreigt Nederland opgezadeld te worden met schade van tussen de 400 en 800 miljard in 2040 en 3700 miljard in 2100. De zeespiegel zou in 2040 heel goed 24 tot 60 centimeter hoger kunnen zijn dan nu en 1,5 meter in 2100. En dat allemaal dankzij de klimaatverandering, zo blijkt uit een rapport van de Europese Commissie over de financiële, economische en sociale impact van overstromingen. Basis is een onderzoek van de Vrije Universiteit waaraan ook Deltares heeft meegewerkt.

Reageer op dit artikel