nieuws

Parkeergarage onder stadsgracht Den Bosch

infra

Parkeergarage onder stadsgracht Den Bosch

Op het Vonk & Vlamterrein aan de rand van het centrum van Den Bosch bouwt Heijmans een drielaagse ondergrondse parkeergarage met ruimte voor zo’n duizend auto’s. Boven op de parkeergarage keert de oude stadsgracht terug.

Om de parkeergarage met een lengte van 275 meter en een breedte van 35 meter aan te kunnen leggen, heeft Martens en Van Oord in opdracht van Heijmans drie afzonderlijke bouwkuipen uitgegraven. Uiteindelijk worden ze samengevoegd tot één geheel. De bouwkuip, die voorzien wordt van een onderwaterbetonvloer, wordt 14 meter diep ontgraven. Terwijl in de westelijke bouwkuip (hier op de foto) het laatste zand wordt opgezogen, is eind vorige maand in de andere twee bouwkuipen begonnen met het leegpompen nadat het onderwaterbeton was uitgehard.

Dankzij ‘lean bouwen’, door verschillende werkzaamheden parallel uit te voeren, heeft Heijmans de opleverdatum al twee keer vervroegd. Op 31 december van dit jaar gaat de parkeergarage open.

Reageer op dit artikel