nieuws

Kritisch BAM moet verder met N261

infra

Kritisch BAM moet verder met N261

BAM mag niet langer dwarsliggen bij de aansluiting van de N261 van Tilburg naar Waalwijk op snelweg A59. Als verkeersonveilige situaties ontstaan, is volgens de kortgedingrechter niet de bouwer maar de provincie Noord-Brabant daar als opdrachtgever voor verantwoordelijk.

BAM won in 2012 de opdracht om voor 76 miljoen euro van de A59 een regionale stroomweg te maken. Plan is de verbinding te verbreden tot twee keer twee rijstroken en te zorgen voor ongelijkvloerse aansluitingen en aanliggende busstroken. Het door de provincie aangeleverde ontwerpknooppunt schoot BAM echter in het verkeerde keelgat. Het stuk dient als uitgangspunt voor het definitief ontwerp maar herbergt volgens de bouwer verkeersonveiligheden. De aannemer wordt in die visie ondersteund door Royal Haskoning DHV.

De provincie daarentegen vindt Rijkswaterstaat aan haar zijde en schermt met een rapport van Goudappel Coffeng. Noord-Brabant is de vertraging zat en wil dat BAM zo snel mogelijk aan het werk gaat.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel