nieuws

Bufferklinker kan regenwaterriool vervangen

infra Premium

Bufferklinker kan regenwaterriool vervangen

Betonnen straatklinkers met een gat in de zijkant helpen een overmaat aan regen te bergen en voeren het water geleidelijk aan af in de bodem. Deze vorm van bestrating spaart een regenwaterriool uit.

België doet inmiddels al zo’n zes jaar ervaring op met deze Fluvio Bufferklinker. “Dat is een betonnen straatklinker met geïntegreerde holte onder het rijvlak”, zegt Coen Wijnhoven die als Bufferklinker Nederland dit product van het Belgische Artstone in Nederland vertegenwoordigt. “Als het regent zakt het water door de voegen in de holte waarna het via twee kanalen aan de onderkant in de bodem zakt. Kanalen aan de zijkant verbinden de verschillende holtes met elkaar en zorgen voor een vertraagde afvoer.” 

 

Reageer op dit artikel