nieuws

2,2 miljoen bakstenen in nieuw station

infra

2,2 miljoen bakstenen in nieuw station

Vanaf de tijdelijke loopbrug over de sporen heeft de reiziger goed zicht op de 300 meter lange busterminal van het nieuwe station in Breda, dat Ballast Nedam en Hurks bouwen.

Ook de hellingbanen naar het parkeerdek trekken de aandacht, evenals de ronding in de staalconstructie bovenin. Hier komt een overkapping, zodat mensen op het parkeerdek droog naar hun auto kunnen lopen. De kolommen waarop het dak komt te rusten, worden net als de meeste gevels uitgerust met metselwerk. In totaal worden ruim 2,2 miljoen bakstenen in het station verwerkt, in negen verschillende kleuren. Metselaars werken met tekeningen met daarop de patronen voor de verschillende vlakken.

Architect Koen van Velsen heeft het ontwerp een aantal keren aangepast en dat wordt zichtbaar in het metselwerk. Vlak bij het station is een logistiek centrum ingericht waar pakketjes bakstenen worden samengesteld om te voorkomen dat de metselaars ter plekke eindeloos moeten zoeken naar de juiste steen.

Reageer op dit artikel