nieuws

‘Wet maakt tunnels honderden miljoenen euro’s duurder’

infra Premium

‘Wet maakt tunnels honderden miljoenen euro’s duurder’

De vorig jaar aangepaste Wet tunnelveiligheid maakt tunnels honderden miljoenen euro’s duurder, schreef de commissie Tunnelveiligheid (CTV) in haar slotadvies. Minister Schultz (infrastructuur) raakt er niet van in paniek.

De tunnelregels zijn vorig jaar op 1 juli aangepast. Ze waren te ingewikkeld, leidden tot onnodige discussies, vertraging en miljoenen meerkosten, oordeelde Schultz. Voor de commissie Tunnelveiligheid, die in 2004 werd opgericht, ging het licht daarmee definitief uit. Maar de adviesclub, verantwoordelijk voor de veiligheid van tunnels, liet in september nog één keer van zich horen. Zij presenteerde een ‘nalatenschap’ over negen jaar advisering, over de tunnelpraktijk, vol met aanbevelingen.

Een van de waarschuwingen klinkt behoorlijk dreigend: tunnels zullen door de nieuwe regels waarschijnlijk honderden miljoenen euro’s duurder worden. Maar minister Schultz neemt geen nieuwe tunnelmaatregelen, blijkt uit haar reactie die ze deze week naar de Tweede Kamer stuurde.

Lees hier de volgende Kamerstukken:

Brief over nalatenschap commissie voor de Tunnelveiligheid

Nalatenschap commissie voor de Tunnelveiligheid 2004-2013

Jaarverslag 2013 commissie voor de Tunnelveiligheid

Reageer op dit artikel