nieuws

Schultz moet huiswerk overdoen

infra Premium

Schultz moet huiswerk overdoen

Minister Schultz moet haar huiswerk over de verhoging van de snelheid op de A10 overdoen. Dat heeft de rechter bepaald.

Volgens de rechter heeft Schultz onvoldoende gemeten wat de effecten voor de luchtvervuiling zijn van de snelheidsverhoging. De gemeente Amsterdam en Milieudefensie waren tegen het besluit van Schultz over de verhoging van de snelheid op de A10-west naar de rechter gestapt. Onderzoek van TNO en de GGD toonde aan dat de hoeveelheid stikstofdioxide nabij de snelweg 3 tot 5 keer hoger is dan het rekenmodel van het ministerie aantoont.

Eerder al heeft Schultz een soortgelijk geding verloren over de verhoging van de snelheid op de A13 bij Overschie. Schultz heeft nu zes weken om een nieuw besluit te nemen.

Reageer op dit artikel