nieuws

Rijn bij Arnhem krijgt meer ruimte bij extreem weer

infra

Het project Meinerswijk is van start gegaan, één van de grootste Ruimte voor de Rivier-projecten. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaf hiervoor vandaag de aftrap.

Doel van het project van Rijkswaterstaat is de Rijn bij Arnhem meer ruimte te geven bij extreem hoogwater. Door onder meer twee geulen aan te leggen en de zomerkade te verlagen, wordt de waterstand verlaagd. Zo kan de waterstand van de Nederrijn bij hoogwater met zeven centimeter dalen. Bovendien kan overtollig water sneller worden afgevoerd.

Het gebied waarin de werkzaamheden plaatsvinden, Stadsblokken-Meinerswijk, is ongeveer 300 hectare groot. Het karwei wordt uitgevoerd door Aannemingscombinatie GMB-Van Oord. Volgend jaar moet het worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel