nieuws

Ochtendschemer

infra Premium

Ochtendschemer

De dagen worden langer, maar ’s morgens neemt de zon nog even de tijd. De bouwplaats van Arnhem Centraal heeft in de ochtendschemer een sprookjesachtige aanblik.

Combinatie BAM/Ballast Nedam realiseert de nieuwe stationshal naar een ontwerp van Ben van Berkel van UNStudio. Een complexe klus, door de vele dubbelgekromde vormen in staal en beton. De bouwcombinatie werkt nu onder meer aan het vlechtwerk en de bekistingen van de hellingbaantrap, die de stationshal met het kantorenplein verbindt en de ‘roadbridge’, die straks de autoweg achter de stationshal langs voert.

Verder staat er het nodige laswerk op het programma. De stalen ‘fronttwist’, een wokkelvormige pilaar van zo’n 20 meter hoog, wordt de komende tijd sectie voor sectie opgebouwd.De stationshal, of ov-terminal, vormt het sluitstuk van het project Arnhem Centraal. De nieuwe perrontunnel en ondergrondse fietsenstalling zijn in 2011 in gebruik genomen. De bouw van de stationshal is naar verwachting eind 2015 klaar.

Reageer op dit artikel