nieuws

Miljard voor schadeherstel

infra

Miljard voor schadeherstel

Voor het versterken van gebouwen, huizen en infrastructuur in Groningen stelt het ministerie van Economische Zaken 1,2 miljard euro beschikbaar.

Dat heeft minister Kamp bekendgemaakt. Het geld komt de komende vijf jaar beschikbaar en moet ook de leefbaarheid in de provincie ten goede komen. Van het bedrag is 850 miljoen euro bestemd voor het herstellen van schade aan huizen, gebouwen en infrastructuur. Daarnaast is 15 miljoen euro gereserveerd voor speciale situaties. Dat wil zeggen dat geld beschikbaar komt voor onder meer achterstallig onderhoud, het opkopen van huizen, en het versterken van dijken. NAM stelt tien miljoen euro beschikbaar voor het bouwkundig versterken van nog te bouwen huizen en gebouwen, zo licht het ministerie toe. Nam zal nog voor het eind van het jaar 15000 huizen inspecteren en de meest kwetsbare herstellen.

Verder wordt de gaswinning in Groningen de komende drie jaar verminderd met 80 procent. Minister Kamp zei dat onomstotelijk is komen vast te staan dat er een verband bestaat tussen de aardbevingen in Groningen en de winning van gas.

Reageer op dit artikel