nieuws

Duitse opdrachten stijgen 12,3 procent

infra

Duitse opdrachten stijgen 12,3 procent

De Duitse bouwbedrijven hebben in november 12,3 procent meer werk binnengehaald dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vooral de burgerlijke en utiliteitsbouw trekken aan: + 14 procent.

De orderstroom bij de infrabedrijven nam met 10,1 procent toe. In de eerste elf maanden van het jaar noteerden de Duitse b&u-bouwers volgens het Statistisch Bundesamt 12,1 procent meer orders dan in peiljaar 2010.

Voor de infrabouwers geldt een toename van 5,6 procent. Het aantal bouwvakkers steeg in november tot 763.000. Gemiddeld waren afgelopen jaar zesduizend mensen minder actief in de bouwsector. De omzet bij de bedrijven met twintig of meer medewerkers steeg in de periode januari – oktober met 4,8 procent tot 87 miljard euro.

Reageer op dit artikel