nieuws

Rijkswaterstaat negeerde alarmerende metingen bij Oosterscheldekering

infra

Rijkswaterstaat negeerde alarmerende metingen bij Oosterscheldekering

Terwijl de halfjaarlijkse metingen steeds diepere kuilen bij de bodembescherming van de Oosterscheldekering lieten zien, was er niemand die iets deed. Signalen van verontruste onderhoudsmedewerkers werden compleet genegeerd door de top van Rijkswaterstaat.

Dat stelt Frank Spaargaren, oud-hoofdontwerper van de kering. Er is volgens hem binnen Rijkswaterstaat nauwelijks nog benul van waterbouw. Van hoog tot laag bestaat het management bij Rijkswaterstaat Zeeland uit een econoom, een neerlandica, een automatiseerder en een oud-belastingambtenaar. In andere regio’s is de situatie nauwelijks beter.

Spaargaren spreekt namens zes verontruste ingenieurs, die vinden dat Rijkswaterstaat veel te ver is doorgeschoten in het afstoten van waterbouwkundige kennis aan ingenieursbureau’s en onderzoeksinstellingen. “Bij de Oosterscheldekering en Noord-Beveland zijn we vorig jaar aan een ramp ontsnapt en is de situatie nog steeds niet veilig, maar in andere regio’s kan zomaar het zelfde gebeuren.”

Lees morgen het interview met Spaargaren in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels