nieuws

Vier funderingstypen voor tramviaduct A4 Midden-Delfland

infra Premium

Vier funderingstypen voor tramviaduct A4 Midden-Delfland

Vibropalen, een paalmatras met gewapende grond, eps-blokken en een tunneldak. Een nieuw viaduct over de landtunnel van de A4-Midden-Delfland is gefundeerd volgens vier verschillende principes.

De opening van het viaduct Brederoweg was begin deze week een bescheiden mijlpaal in de voortgang van A4 Midden-Delfland. Projectdirecteur Jan Pols van aannemer A4all meldde trots dat de combinatie van Boskalis, Heijmans en Volker Wessels Stevin erin geslaagd was de buitendienststelling van het laatste stukje van tramlijn 24 terug te dringen van een jaar naar drie maanden. Dat lukte door het nieuwe viaduct langs de bestaande lijn te leggen en licht te funderen.

Reageer op dit artikel