nieuws

‘Subjective beoordeling emvi-plannen opmaat voor bouwfraude’

infra Premium

‘Subjective beoordeling emvi-plannen opmaat voor bouwfraude’

Traditionele RAW-bestekken leiden bij regulier onderhoudsbaggerwerk tot beter werk tegen lagere kosten dan de in hoog tempo opkomende emvi-contracten. Dat stelt directeur Kees van de Graaf jr. van Baggerbedrijf De Boer.

Hij uit scherpe kritiek op de volgens hem te grote subjectiviteit bij de beoordeling van emvi-plannen. Daarbij komt volgens hem dat de controle op de uitvoering ernstig tekortschiet. “Dit wordt de opmaat van een nieuwe bouwfraude.” Hij zweert – met name voor regulier onderhoudsbaggerwerk – bij de uitvoering van een goed dichtgetimmerd bestek en een goede controle op het resultaat. “Zeker omdat Rijkswaterstaat hiervoor steeds minder capaciteit in huis heeft, terwijl een goede controle bij emvi-contracten juist meer inhoudelijke kennis vergt.”

Lees morgen het interview met Kees van de Graaf in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel